RIS

Geslaagd het verkeer in


In de Rijopleiding in Stappen (RIS) leert u stap-voor-stap autorijden. Met deze moderne rijopleiding bent u beter voorbereid op deelname aan het verkeer!
Op verzoek van de minister van Verkeer en Waterstaat heeft het CBR in 2003 de Rijopleiding in Stappen landelijk ingevoerd.

De voordelen op een rijtje

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerling-kaart
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer

Tijdens de Rijopleiding in Stappen leert u de verschillende handelingen die u tijdens autorijden moet beheersen. Deze handelingen worden beschreven in zogenaamde scripts. Een script behandelt bijvoorbeeld wegrijden, afslaan of ingehaald worden. In de RIS gebruikt u voor het aanleren van deze scripts een lesboek. Zo’n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling in telegramstijl.

Een voorbeeld is het script SCAN: kijk tweehonderd meter vooruit, blik niet fixeren, kijk binnenspiegel, kijk voor de auto, kijk buitenspiegel. U leert aan de hand van zo’n script gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden beheersen.

Een script is net een checklist: u doorloopt netjes alle stappen. Uw instructeur en examinator spreken beiden dezelfde taal. En dat voorkomt veel verwarring.
In de Rijopleiding in Stappen krijgt u uw eigen RIS-boek  Daarin houdt de instructeur uw vorderingen bij. Hiermee kunt u zelf zien hoe u ervoor staat en waaraan u nog moet werken.

Bijna iedere les krijg je een huiswerk opdracht mee, daardoor ben je beter voorbereid als bij de traditionele opleiding.

Ook kun je in het boek nog alles eens goed nalezen.

Bij de RIS opleiding heb je minder lessen nodig als bij de traditionele opleiding!

Al onze rijlessen worden volgens de RIS - opleiding gegeven !